Expositie / Tentoonstelling Zomervakantie

Expositie “Klimaat in je straat” in het bezoekerscentrum Het Groene Huis in Amersfoort.

Ons klimaat verandert. Het wordt warmer, het regent vaker en heftiger. Ook is de kans op periodes van hitte en droogte groter. Wat merk je daarvan in je eigen straat en wat kan je zelf doen aan deze gevolgen?

De expositie ‘Klimaat in je straat’ geeft je allerlei tools en inspiratie hoe je je huis, tuin en straat kan aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering. Hoe houd je het bijvoorbeeld koel in huis en tuin? Wat kan je doen om je voor te bereiden op wateroverlast?
De interactieve tentoonstelling is geschikt voor jong & oud, bevat filmpjes, experimenten, doe-opdrachten en wandelingen over het prachtig landgoed Schothorst.

Heb je een persoonlijk advies nodig over je tuin? Onze tuinontwerper Hélène Oudshoorn is op een aantal data aanwezig in Het Groene Huis voor een persoonlijk advies.

Zondag 21 augustus om 14:00 uur en 15:00 uur geeft tuinontwerper Eveline Beukema een rondleiding langs de voorbeeldtuinen. Zij vertelt daar hoe je voor je eigen tuin de juiste planten kiest en hoe je ze verzorgt.

De expositie is georganiseerd door het CNME Amersfoort i.s.m. met de gemeente Amersfoort, Amersfoort Rainproof/Netwerk Steenbreek en Waterschap Vallei en Veluwe. De expositie vindt plaats van 10 juli tot 21 augustus aan de Schothorsterlaan 21 in Amersfoort. 

Zie openingstijden: Contact | Het Groene Huis Amersfoort

Wanneer

Datum: vrijdag 12 augustus 2022
Tijd: 09:00 - 16:30

Prijsinformatie

Gratis


VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.