September Me: Croissant Concert

Flint
Coninckstraat 60
3811 WK Amersfoort

Ralph Rousseau is de Nederlandse ambassadeur van de viola da gamba. Dit instrument stamt uit de vroege Renaissance en is eigenlijk de voorganger van de cello. Ralph heeft als solist met de grote orkesten in binnen- en buitenland gewerkt, verschillende componisten hebben nieuw werk voor hem geschreven en zijn soloconcerten brachten hem naar kamermuziekfestivals door heel Europa, de VS, Thailand en China. Afgelopen voorjaar verscheen zijn tiende album A Pritty Thing gewijd aan de de componist Tobias Hume (1579-1645).

Daarnaast is Ralph een gevorderd t’ai chi-beoefenaar, beheerst de macrobiotische kookkunst en heeft een grote interesse voor geschiedenis, astronomie, astrofysica onderwijs en alles wat met luchtvaart te maken heeft. In dit speciale ochtendconcert op September Me speelt hij solowerken van Tobias Hume en Telemann en Concert voor viola da gamba in D van Tartini samen met het Ragazze Quartet.

Giuseppe Tartini Concert voor viola da gamba in D groot (Ralph Rousseau & Ragazze Quartet)
Tobias Hume The first part of ayres for the viole de gambo alone (Ralph Rousseau)
Georg Philipp Telemann Fantasie in c klein (Ralph Rousseau)
‘’…compromisloze uitersten van raggend ruig en breed en broos, waardoor de vrije vertelkracht van de ayres (composities) vleugeltjes krijgt.’’ – Mischa Spel in NRC over A Pritty Thing.

Dit programma is onderdeel van het kamermuziekfestival September Me (voorheen Amerfortissimo) en wordt samengesteld door het Ragazze Quartet; www.september-me.nl
(geen bewaakte garderobe)

Dit concert is in het festivalhart van September Me. Dit is in de foyer van Flint.

• zaterdag 16 september 2017om 10.30 uur

• € 17,50