September Me: Katerconcert

Flint
Coninckstraat 60
3811 WK Amersfoort

Let op: deze voorstelling vindt extern plaats in de Mannenzaal (Westsingel 47, 3811 BB Amersfoort)

Violiste en muzikale duizendpoot Lonneke van Straalen was jarenlang de drijvende kracht achter kamermuziekfestival Amerfortissimo. Nu brengt ze samen met pianiste Nino Gvetadze een katerconcert op de derde festivaldag van September Me (de nieuwe naam van Amerfortissimo); muziek van Beethoven, Britten en Ysaye om rustig de dag op te starten.

Pianiste Nino Gvetadze werd geboren in Georgië, maar verhuisde na haar afstuderen naar Nederland om daar verder te studeren. Ze won verschillende prijzen waaronder de Persprijs en Publieksprijs tijdens het Internationaal Franz Liszt Concours 2008. In 2010 ontving Nino de prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Award en speelt sindsdien overal ter wereld recitals en concerten onder dirigenten als Michel Plasson, Yannick Nézet-Séguin en Jaap van Zweden.

Ludwig van Beethoven Deel 1 - Allegro - uit de Frühlings Sonate
Benjamin Britten Reveille
Eugène Ysaye, Sonata nr 2, opus 27

Dit programma is onderdeel van het kamermuziekfestival September Me (voorheen Amerfortissimo) en wordt samengesteld door het Ragazze Quartet; www.september-me.nl