September Me: Nachtschade : Aubergine

Flint
Coninckstraat 60
3811 WK Amersfoort

Nachtschade: Aubergine is een muzikale en filmische voorstelling, waarin de beroemde zangeres Claron McFadden je meeneemt op een muzikale reis in het spoor van de aubergine. Helemaal van Spanje tot in China. Gevolgd door de camera van documentairemaakster Lisa Tahon ging Claron gedurende drie weken in verschillende streken op bezoek bij de lokale bevolking om er van hun traditionele gerechten te proeven en samen liederen te zingen. De verhalen, muziek en gerechten die ze leerde kennen tijdens haar reis, presenteert ze op het podium.

**** in de Theaterkrant (Kester Freriks)
McFadden’s muziekstijl houdt het midden tussen jazz en gospel, met een fantastische flirt met klassieke muziek en oosterse invloeden.

**** in de NRC (Mischa Spel)
'De filmbeelden zijn zonder uitzondering sfeervol. Je ruikt de Siciliaanse vismarkt in het felle zonlicht, en de mediterrane avondschemer. Je voelt de levenslust van een groep Griekse 12-jarigen die, nog net kind, een volksliedje zingen over de dood. Je ziet de warmte en de beschaving van een zingend echtpaar te Rabat.

Claron McFadden studeerde in 1984 af aan Eastman School of Music in Rochester (New York). Ze treedt wereldwijd op in concertzalen en operahuizen en werd uitgenodigd om op te treden op grote festivals als Aix-en-Provence, Glyndebourne (UK), Holland Festival, Tanglewood en de festivals van Bregenz, Salzburg en de BBC Proms

Nachtschade: Aubergine is een productie van Muziektheater Transparant in coproductie met Concertgebouw Brugge en Operadagen Rotterdam. In samenwerking met Studio Minailo.

Dit programma is onderdeel van het kamermuziekfestival September Me (voorheen Amerfortissimo) en wordt samengesteld door het Ragazze Quartet; www.september-me.nl
(geen bewaakte garderobe)

Met uw ticket van Nachtschade: Aubergine heeft u ook toegang tot het Late Night Concert zaterdag 16 september om 22.30 uur.

• zaterdag 16 september 2017om 20.30 uur

• € 22,50