September Me: Bier, Beethoven & Bratwurst

Flint
Coninckstraat 60
3811 WK Amersfoort

Met dit smaakmakend double bill concert door het Ragazze Quartet en hun collega’s van het Duitse Schumann Quartett wordt het vernieuwde kamermuziekfestival September Me (voorheen Amerfortissimo) geopend. Samen trakteren ze op repertoire van Beethoven en Mendelssohn vergezeld door speciaal bier en braatworst.

Felix Mendelssohn-Bartholdy Strijkkwartet no.2 in a klein op.13 (Ragazze Quartet)
Ludwig van Beethoven Strijkkwartet no.14 in cis klein op.131 (Schumann Quartett)
Felix Mendelssohn-Bartholdy Strijkoctet in Es groot op.20
Het Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.

Dit openingsconcert is tevens het cd release-concert van het nieuwste album Spiegel van het Ragazze Quartet bij Channel Classics.

Het jonge Duitse Schumann Quartett is een van de rijzende sterren van het moment. Het Kwartet bestaat uit drie broers Schumann en altist Liisa Randala. Die hechte band hoor je terug, schrijven critici. Het Keulse kwartet klinkt alsof de muziek hen geen moeite kost. Het viertal inspireert elkaar en daarmee het publiek.

Dit programma is onderdeel van het kamermuziekfestival September Me (voorheen Amerfortissimo) en wordt samengesteld door het Ragazze Quartet; www.september-me.nl
(geen bewaakte garderobe)

• vrijdag 15 september 2017om 20.30 uur