September Me: Snelkookpanconcert

Contact

Adres:
Flint
Coninckstraat 60
3811 WK Amersfoort
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Benjamin Britten (1913-1976) : Simple Symphony op.4 
Ernst Reijseger: nieuw werk voor cello en strijkorkest

Cello-kameleon Ernst Reijseger speelt klassieke muziek, avantgarde-jazz en schakelt moeiteloos naar wereldmuziek. Zo deelde hij het podium met de wereldberoemde cellist Yo-Yo Ma en maakte hij de muziek voor films van regisseur Werner Herzog.
Speciaal voor kamermuziekfestival September Me schreef hij een nieuw werk voor cello en strijkorkest. Na een korte snelkookpanrepetitieperiode met een selectie strijkers van het Amersfoort Jeugd Orkest én het Ragazze Quartet gaat het werk in première op 17 september in de Sint Aegtenkapel. 
Daarnaast staat Simple Symphony op.4 van Benjamin Britten op het programma.

----
Het Amersfoorts Jeugd Orkest (AJO) is een jeugdorkest dat speelt in volledig symfonische bezetting. Het orkest telt circa zeventig jonge musici uit Amersfoort en omstreken, in de leeftijd van dertien tot vierentwintig jaar. De musici zijn merendeels scholieren en studenten.

Het Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.

 

Dit programma is onderdeel van het kamermuziekfestival September Me (voorheen Amerfortissimo) en wordt samengesteld door het Ragazze Quartet; www.september-me.nl
(geen bewaakte garderobe)

Wanneer

  • zondag 17 september 2017om 14.00 uur

Prijzen

  • € 15,00

Reviews