September Me: Wings

Contact

Adres:
Flint
Coninckstraat 60
3811 WK Amersfoort
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Het muziekcollectief Bl!NDMAN heeft een grote internationale faam verworven met hun multidisciplinaire muziektheaterprojecten. Ze werken samen met theatermakers en dansers en voorzien stile films op bijzondere wijze van nieuwe live muziek.

De stille films WINGS uit 1927 vertelt het romantische verhaal van twee jonge mannen die beide verliefd zijn op dezelfde vrouw. Al snel hebben ze echter andere prioriteiten: de Eerste Wereldoorlog breekt uit en ze worden gevechtspiloten in de prille US Airforce.
In deze film zitten indrukwekkende beelden verwerkt van virtuoos gefilmde luchtgevechten. Het was eerste film in de geschiedenis die Oscars kreeg (voor Beste Film én voor Beste Special Effects).

Eric Sleichim en BL!NDMAN [drums] maakten een nieuwe score voor deze spectaculaire klassieker met een selectie van bestaande percussiestukken uit de 20e en 21e eeuw; Xenakis, Stockhausen, Reich, Cage, Kagel, Scelci, Tenney, Takemitsu, Huber, Andriessen…
 

Dit programma is onderdeel van het kamermuziekfestival September Me (voorheen Amerfortissimo) en wordt samengesteld door het Ragazze Quartet; www.september-me.nl
(geen bewaakte garderobe)

Wanneer

  • zaterdag 16 september 2017om 16.00 uur

Prijzen

  • € 17,50

Reviews