September Me: Late Night Concert

Flint
Coninckstraat 60
3811 WK Amersfoort

Kapok is een van de meest opvallende jonge bands in de huidige Nederlandse muziekscene. De band staat bekend om hun ritmische vuurwerk en aanstekelijke interactie, en om de knetterende, onvoorspelbare energie van hun live shows. Kapok jat naar hartelust uit allerlei muziek, waaronder funkrock, klassieke muziek, vrije improvisatie en Afrikaanse muziek - een verzameling invloeden die onwaarschijnlijk klinkt, maar in de muziek heel natuurlijk samengaat.

Het eerste wat opvalt aan Kapok is de instrumentatie. Er is geen bas, Remco Menting klinkt op een zelf ontworpen drumkit als geen enkele andere drummer, en Timon Koomen roept op zijn gitaar rijke klankwerelden tot leven. De hoorn staat bekend als instrument uit de klassieke muziek, maar in handen van Morris Kliphuis ben je dat snel vergeten. Als een van de weinige jazzhoornisten ter wereld zingt, scheurt en funkt hij op zijn instrument alsof het gemaakt is voor de jazz.

**** in de Volkskrant
Jazz-improvisaties, Afrikaanse Ritmiek, een beetje funk en wat Zappa-invloeden maken van Kapok veel meer dan een jazzband met een rock ’n roll-tic

Dit programma is onderdeel van het kamermuziekfestival September Me (voorheen Amerfortissimo) en wordt samengesteld door het Ragazze Quartet; www.september-me.nl
(geen bewaakte garderobe)

Dit concert is in het festivalhart van September Me. Dit is in de foyer van Flint.

• zaterdag 16 september 2017om 22.30 uur

• € 10,00