Mozarts mooie meiden

Flint
Coninckstraat 60
3811 WK Amersfoort

Wat deed de nobele prinses Caroline uit Den Haag om het leven van Mozart te redden, en hoe bedankte hij haar daarvoor? Waarom wilde de prima donna Francesca Ariana Gabrielli de beroemde rozen aria uit ‘Le Nozze di Figaro’ niet zingen voor de reprise van deze opera in Wenen? Hoe werd dit opgelost? Voor wie werd de mooiste concertaria aller tijden geschreven en vooral: waarom? Daar komt u achter in dit concert!

Sopraan Wendy Roobol en fortepianiste Ursula Dütschler brengen samen met een strijkersensemble een vrolijke pastiche met instrumentale stukken, liederen en concertaria’s van Mozart en portretteren vier van de mooie meiden waar Mozart een stukje van zijn talent aan heeft gewijd.

Wendy Roobol voelt zich met haar soepele, warme stem en haar voorliefde voor de combinatie zingen met acteren als in vis in het water in deze muziek en in dit theatrale programma.

• zondag 8 oktober 2017om 11.00 uur

• € 17,50