Vintage

GROEF Vinyl

GROEF is de nieuwste platenwinkel in de binnenstad van Amersfoort. Aan de Grote Haag 125 kan je terecht voor een zeer divers aanbod aan muziek op lp en singletjes in alle prijsklassen. Platen rechtstreeks uit de fabriek zal je er bijna niet vinden, maar wel tweedehands platen die per gram verkocht worden voor 11,11 euro per kilo. Ook bekende artiesten en muziek zijn er te vinden, die zijn per plaat apart geprijsd.

Eigenaar Gideon Hofland van GROEF zorgt ervoor dat er voor elke portemonnee muziek te vinden is. De meeste platen worden onder de online marktwaarde verkocht. “Door de grote vraag naar lp’s en singletjes schieten de prijzen omhoog. Bij GROEF zijn de prijzen nog relatief laag en kan je met plezier je platencollectie uitbreiden”, legt de eigenaar uit.

GROEF heeft o.a. veel pop, disco en rock en onderscheidt zich door een ruime selectie aan dance en urban. Maar o.a. ook Nederlandstalig, jazz, wereldmuziek en verzamelalbums zijn er volop. Elke week worden alle genres aangevuld.

Voorluisteren kan natuurlijk ook met de aanwezige platenspeler met hoofdtelefoon. Gideon: “Fijnproevers kunnen hun hart ophalen met de obscure en onbekende artiesten die er te koop zijn. Of in de bakken duiken met honderden 45-toeren singletjes.”

De winkel-in-een-winkel is sinds deze zomer onderdeel van de Green Outlet aan de Grote Haag 125. Samen met de andere ondernemers heeft GROEF ook duurzaamheid hoog in het vaandel. Onverkoopbare platen worden niet weggegooid, maar o.a. weggegeven of hergebruikt tot nieuwe voorwerpen.


VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.