Museum Kinderen Rondleiding Familie Indoor Leerzame activiteiten Indoor Musea

Cavaleriemuseum

Het Cavaleriemuseum in Amersfoort heeft een uitgebreide collectie uniformen, wapens, voorwerpen en miniaturen, die ondergebracht is in twee gebouwen.

In het Sint Jorisgebouw worden uniformen, handvuurwapens, zilveren voorwerpen, schilderijen, miniaturen, schaalmodellen e.d. geëxposeerd. De indeling van de expositie in het Sint Jorisgebouw(op drie niveaus) is als volgt: historische introductie, de paardentijd en de periode van wielen en rupsbanden. Tevens bevindt zich in het Sint Jorisgebouw een ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen.

In het tweede museumgebouw, het Landsverkgebouw, vernoemd naar de eerste pantserwagen van de Nederlandse Cavalerie, de (Zweedse) Landsverk (officiële vooroorlogse naam: pantserwagen M36 en M38), wordt een groot deel van de collectie historische Cavalerievoertuigen tentoongesteld. De expositie wordt gecompleteerd met objecten zoals motoren, uitrusting enz.

In de buitenexpositie worden ook tanks en pantserwagens geëxposeerd rondom beide gebouwen. Dichtbij het Landsverkgebouw bevindt zich de restauratiewerkplaats. Door groepen bezoekers kan deze na een daartoe gemaakte afspraak worden bezichtigd.

Prijsinformatie

Volwassenen €4,00
Kinderen (4 t/m 18 jaar) €2,00
Museumjaarkaart, vrienden van het Cavaleriemuseum en veteranen  Gratis 

VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.