Amersfoort Klassiek is een unieke samenwerking van Amersfoortse podia en gezelschappen. Professionele en jong getalenteerde musici voeren klassieke concerten en voorstellingen uit.

Amersfoort heeft prachtige locaties waar bijzondere concerten plaatsvinden. Amersfoort Klassiek is een unieke samenwerking tussen podia en gezelschappen. Uiteraard ken je Flint en Theater De Lieve Vrouw, maar wist je dat er ook concerten en voorstellingen zijn in de Mannenzaal, vlak naast de Sint Aegtenkapel en in de Veerensmederij direct achter het station? Jaarlijks worden er zo'n 100 concerten gegeven door bekende musici, maar ook door beginnende musici die zowel oude als spiksplinternieuwe muziek uitvoeren.

De podia die meewerken aan Amersfoort Klassiek zijn: de Sint Aegtenkapel, Flint, Theater De Lieve Vrouw, de Mannenzaal en de Veerensmederij.

Ook zijn er bijzondere kamermuziekfestivals zoals: Amersfortissimo, de Havikconcerten en Monteverdi XL. Gezelschappen zijn onder andere Ragazze Quartet, het NIieuw Bach Ensemble en Holland Opera.

Bekijk de komende events: